Loading...
Krönika

Första Maj, varje sliten kavaj.

Foto: Jens Ohlsson

Jag tittar på en opinionsundersökning som säger att S har tappat en hel del. Så varför bryr jag mig då om en opinionsundersökning? Jo, därför att jag månar om Socialdemokratin! De som styr partiet går åt höger och tror på sin politik. Det råder inget tvivel om det! Och de månar också om Socialdemokratin, fast den politik de för leder höger ut. Det är den där högersvängen som jag har varit och fortfarande är kritisk till. Den leder nämligen till samma slut som för nästan alla Socialdemokrater i övriga Europa. Partiet minskar opinionsmässigt!

Nej, det jag månar om är Arbetarepartiet Socialdemokraterna. Även om partitoppen drar åt höger och minskar väljarstödet, tror de tror på sin politik och styr partiet mot liberalismen, vilket är helt galet för ett parti som för bara några decennier sedan alltid har varit vänster.

Jonas Sjöstedt ser detta och snappar åt sig väljare från S. Även om en hel del av väljarna inte vill gå över till V, så röstar de inte på grund av att de ser vartåt det barkar. Och de ogillar den förda politiken och avstår från att rösta.

Jag tror, som sagt, att S måste ändra kurs. De som leder partiet kan inte blunda för att väljarna lämnar S och att opinionen för partiet minskar, och då framför allt på grund av den förda politiken. De måste inse att de är ute på mycket tunn is.

Jag brukar alltid gå med i demonstrationståget på första maj, men i år skämdes jag lite för att tåga med – även om jag gick i tåget som vanligt.  Och detta eftersom den politik partiet för inte längre stämmer överens med partiets historia, och den politik partiet tidigare alltid har sagt sig stå upp för.

Strax innan tåget gick så hade V sitt demonstrationståg och de var väldigt många. De skrek något i stil med att de inte gillar sossetjafs. Och jag kan förstå det i och med att det är just tjafs som den nuvarande regeringen kör med. De vill luckra upp LAS. Och de är villiga att gå med på en hel del försämringar för vanligt folk medan överklassen ligger i en parallell fil och bara blir rikare och rikare.

Det skär i en sosses hjärta när makten för en politik som går stick i stäv med den socialdemokrati som partiet alltid har förespråkat under tidigare decennier.

 

Pär Träff