Loading...
Krönika

Graviditet är inte en sjukdom

Att vänta barn hör till den naturliga delen av en kvinnans liv. I många yrken kan man arbeta nästan hela graviditeten riskfritt utan att behöva sjukskriva innan beräknat datum för förlossning.

Det har blivit kutym inom vården att en havande anställd får tips av sin chef om att försöka bli sjukskriven så fort man påpekar att visa arbetsmoment börjar bli för tunga att utföra.

Att arbeta inom vården innehåller olika arbetsuppgifter med olika arbetsmoment som kan vara tunga utifrån både fysisk och psykisk arbetsmiljösynpunkt. Långt ifrån alla arbetsuppgifter kan ge risker i samband med en graviditet och de arbetsmoment som är riskfria kan man fortfarande utföra. Varför väljer då ledningen att blunda och hitta lätta vägar ut genom att föreslå en sjukskrivning? Är det inte arbetsgivaren som har det största ansvaret att förebygga risker? Att vara gravid är inte samma sak som att vara sjuk. Man blir inte ”frisk” om några månader.

Att kvinnorna inte ska behöva bli hel eller deltidssjukskrivna i onödan innan förlossningen har jag, som facklig, kämpat med under några år. Det kan handla om situationer där man exempelvis inte tål rök hemma hos brukare eller att belastningen på ryggen blir tyngre på grund av tunga lyft eller inköp.

För ett par månader tillbaka har arbetsgivaren gjort en rutin i verksamheten som heter ”Rutin för gravida och ammade”. Där det skrivs att det är viktigt att man tidigt undersöker vilka riskkällor för gravida och ammande som finns på arbetsstället.  Det ska även finnas en plan för hur man tänker agera när någon blir gravid. Vilket jag tycker är på tiden.

För ett antal år sedan har jag själv blivit tipsad av min dåvarande chef att sjukskriva mig då jag kände att bära tunga inköp upp till 4 våningen flera gånger i veckan var lite för mycket för min kropp. Jag var i 5e månaden av min graviditet och mängden av de andra arbetsuppgifter som jag kunde utför utan risk var tydligen, inte lika viktigt för chefen.

Det är hög tid att vi börjar se på graviditet som en naturlig del av ett arbetsliv.