Loading...
Krönika

Timavlöning- otrygghetens anställning

En timavlönad vardag:

Det är inte allt för svårt att se att många verksamheter  inom äldreomsorg, barnomsorg och LSS går runt tack vare att det finns människor som accepterar den mest otrygga anställningsformen som finns – timanställning.

Av de tusentals personer som från den ena dagen till den andra inte vet om de har ett arbete imorgon. Som inte vet om man blir bokad eller inte. Vem önskar sig en sådan otrygghet till vardags.

Konsekvenserna blir att livet blir svårt att strukturera. De otrygga anställningarna är mycket mer avgörande än vad man kan tro. Det går inte få ett lånelöfte på banken eller teckna ett telefonabonnemang. Man kan inte planera in sin fritid på ett schysst sätt då man måste vara alert och arbeta in timmar för att klara sig månaden efter. För att inte prata om lönen som i de flesta fall sätts alldeles för lågt från början och med ett generellt påslag som följer varje år, då man egentligen ska ha individuell lön alla anställda. För att inte tala om kompetensutvecklingen man missar genom att inte delta i de få kompetenshöjande evenemang som finns på arbetsplatsen.  Timavlönades medarbetarsamtal missas ofta eller ignoreras.

Har man väl fått en timanställning kan det ta upp till 5 år, om man har otur, att få en tillsvidareanställning. 5 års arbete – utan medarbetarsamtal, arbetsplatsträffar, verksamhetsmöten, rimlig semesterplanering eller fritidsplanering. fem år med en lön som halkar efter och utan tryggheten att veta att man kan komma till arbetet dagen efter man har framfört synpunkter på arbetsmiljön.

Det här är en verklighet som flera tusentals människor lever i idag.  En verklighet som aldrig skulle accepteras  bland cheferna  som använder sig av anställningsformen.

År 2007 gjorde alliansen att situationen för människor med otrygga anställningar förvärrades genom att införa allmän visstidsanställning (AVA). På S kongressen 2017 beslutades det att avskaffa anställningsformen allmän visstid.

NU är det hög tid för kommuner och landsting att gå från beslut till handling.